Profilers

Profilers harder nodig dan ooit.

customer-profiling-segmentation

Ze vormen een beroepsgroep, die exponentieel groeit: de profilers
Oog voor terroristen, criminelen, maar ook zakkenrollers en pedofielen.

 

Verscholen tussen de mensenmassa slaat hij iedereen gade, tot zijn oog op iets verdachts valt. Een simpele gezichtsuitdrukking, een gespannen houding, verdachte omstandigheden, een vriendelijk gesprek. Het is voor een profiler genoeg om terroristen of kruimeldieven er tussenuit te pikken. Dit is wat wij noemen een onderdeel van Pro Actief Beveiligen. De profiler herkent een dreiging voordat hij uitgevoerd wordt. De profiler doet ongezien zijn werk, ze gaan op in de omgeving. Als prooi voel je je onbespied, maar de profiler is er wel. Iemand die kwaad in de zin heeft, krijgt dat wel door en wordt afgeschrikt.

Profilers proberen vooral een mogelijke dreiging te herkennen en voorkomen. Ze worden op de meest verschillende plekken ingezet zoals op luchthavens, universiteiten, musea, banken, synagogen. Steeds meer instellingen nemen of huren profilers in dienst, dit allemaal uit voorzorgsmaatregels. De groeiende vraag naar profilers komt mede door de aanslagen in Belgie en Frankrijk.

Puur op gedrag kunnen profilers zien wat iemand in zijn schild voert, door alleen wat scherpe vragen te stellen, valt een persoon met kwade bedoelingen al snel door de mand. Door het herkennen van verdachte indicatoren in combinatie met een AMO zijn er wereldwijd door de veiligheidsdiensten al diverse aanslagen voorkomen.

De ervaren en gediplomeerde profilers van Pro Active Security Team bezitten de competentie dat ze initiatiefrijk zijn, goed in het anticiperen en vooruitdenken.

Onze professionals behalen met een proactieve houding en een positieve mindset sneller succes dan met een reactieve houding.

Heeft U profilers nodig? Of wilt U meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze afdeling Pro Active Security Team.